Promocje

  • Molykote 1000  1kg Pasta smarna do połączeń śrubowych Promocja! Molykote 1000 1kg Pasta smarna do połączeń śrubowych 190.81 PLN 200.86 PLN 155.13 PLN 163.30 PLN netto

     
    Pasta smar stały do połączeń śrubowych metali bez ołowiu i niklu składająca się z smarów stałych, drobnego proszku (miedzi i grafitu) i inhibitorów korozji w oleju mineralnym. Może być stosowana w szerokim zakresie temperatur (do 650°C jako smar), odporna na duże obciążenia, umożliwia nieniszczący demontaż, nawet po długim okresie użytkowania w wysokich temperaturach, współczynnik tarcia śrub nie zmienia się, nawet po kilku luzowaniach i dokręcaniach, zapewnia dobrą ochronę przed korozją.Produkt szczególnie przydatny dla maszyn które wymagają po początkowym okresie montażu i eksploatacji  demontaż lub dokręcenia części.

    Zastosowanie - do połączeń śrubowych narażonych na wysokie temperatury do 650 °C oraz wpływ korozji, i które po początkowym okresie instrukcji montażu i eksploatacji należy dokręcić lub zdemontować. W celu zapewnienia stałej siły naprężenia wstępnego potrzebny jest stały i stabilny współczynnik tarcia poślizgowego. Z powodzeniem stosowany do: śrub głowicy, śruby głowice końcówki maszyny do formowania wtryskowego z tworzywa sztucznego, śrubowych w przemyśle chemicznym, jak również pierścieni rozciągających wirówek



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Molykote G-N Plus 1kg Pasta smarna z dwusiarczkiem molibdenu Promocja! Molykote G-N Plus 1kg Pasta smarna z dwusiarczkiem molibdenu 194.28 PLN 215.87 PLN 157.95 PLN 175.50 PLN netto

    Molykote G-n plus - 1kg Pełny opis produktu Molykote GN Plus w formacie .PDF

    Czarna pasta montażowa do dużych obciążeń, wysokiej nośności, niskim współczynniku tarcia, dobrej właściwości antykorozyjnej i ekstremalnych temperaturach pracy na bazie smarów stałych, zagęszczaczy, oleju mineralnego i z dodatkiem dwusiarczku molibdenu i grafitu. Zastosowanie pasty jest szerokie, począwszy od produkcji maszyn, jako produkt "docierający" smar do nowych maszyn i przekładni po stałe smarowanie maszyn, które wykonują ruchy powolne lub nieznacznie, jak również do wiercenia, gwintowania, cięcia



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Molykote 111  1kg smar silikonowy Promocja! Molykote 111 1kg smar silikonowy 325.42 PLN 361.58 PLN 264.57 PLN 293.97 PLN netto

    Molykote 111

    Pełny opis produktu w formacie.PDF

    Silikonowy smar specjalistyczny o podwyższonej lepkości, odporny na wodę, wysoką temperaturę, chemikalia, oleje mineralne. używany jako smar do gumy i tworzyw sztucznych i elastomerów jako smar do oringów, zmiękczaczy wody i zaworów stosowanych w kranach, zaworów mechanicznych (w tym zaworów parowych) i elektrycznych stosowanych w instalacjach wody pitnej



    Zobacz więcej

    Do koszyka

Masz pytania ?

Olej silikonowy XIAMETER PMX-200 Silicone FLUID 100 cSt - 20kg

Cena: 2 060.25 PLN
Cena netto: 1 675.00 PLN
  • Koszt wysyłki: od 0.00 PLN
  • Stan magazynowy: 5 szt

Olej silikonowy XIAMETER PMX-200 Silicone FLUID 100 cSt - 20kg

Olej silikonowy o małej lepkości 100CS (wizualnie jak oleista ciecz)

 

Płyn silikonowy PMX200 (Liniowy, niereaktywny polidimetylosiloksan)

Standardowy olej silikonowy o lepkości 100 mm2/s stosowany do zmniejszenia twardości kauczuków silikonowych, Powoduje również zmniejszenie lepkości mieszaniny.

 

OPIS

XIAMETER PMX-200 Płyn silikonowy jest płynem polidimetylosiloksanowym powszechnie stosowany jako płyn podstawowy w produktach do pielęgnacji ciała ze względu na jego doskonałe rozprowadzanie i wyjątkową charakterystyka lotności. Jest bez smaku, zasadniczo bezwonny i nietłusty. W przeciwieństwie do innych lotnych przewoźnicy wykorzystywani w pielęgnacji osobistej, ten lotny płyn silikonowy nie chłodzi skóry odparowuje, w wyniku jego niezwykle niskie ciepło parowania.

 

Płyny silikonowe Xiameter PMX 200 są chemicznym odpowiednikiem płynów silikonowych Dow Corning 200. Są używane w wielu aplikacjach, mają wiele różnych funkcji i są znane na całym świecie.

 

Zastosowania Xiameter PMX Fluids:

  • Płyny nośne
  • Płyny do kąpieli kalibracyjnej
  • Środki wodoodporne
  • Emulgatory i emulgatory
  • Dodatki do farb i farb
  • Środki przeciwpieniące i przeciwpieniące
  • Płyny do wymiany ciepła
  • Stabilizatory pianki poliuretanowej
  • Płyny transformatorowe
  • Środki zwiększające połysk i połysk
  • Płyny hydrauliczne
  • Reaktywne produkty pośrednie
  • Ciecze tłumiące
  • Zwolnij agentów
  • Smary
  • Zmiękczacze i odżywki
  • surfaktanty

 

APLIKACJE

  • Produkty do higieny osobistej, takie jak antyperspiranty, dezodoranty, spraye do włosów, Kremy oczyszczające, kremy do skóry, płyny, olejki do kąpieli, produkty do opalania, paznokcie, pasty
  • Zastosowania przemysłowe, takie jak szklane fiolki i powłoki na soczewki, produkty gospodarstwa domowego, płyny mechaniczne, przenikające składniki olejowe, substancje powierzchniowo czynne środki, powłoki, płyny elektroizolacyjne i nabłyszczające składniki.

CECHY

 

  • • Dobre właściwości dielektryczne
  • • Wysoka hydrofobowość
  • • Wysoka odporność na ścinanie
  • • Wysoka ściśliwość
  • • Wysoka rozlewność
  • • Niskie napięcie powierzchniowe
  • • Niskie zagrożenie pożarowe i reaktywność
  • • Niskie ciśnienie pary
  • • Dobra stabilność cieplna
  • • Dobre wyrównanie i łatwe wycieranie
  • • Zasadniczo bezwonny i nietoksyczny
  • • Rozpuszczalny w szerokiej gamie rozpuszczalników
  • • Lotny nośnik
  • • Kompatybilny z szeroką gamą składników kosmetycznych

 

KORZYŚCI

Do higieny osobistej:

  • • Miękkie w dotyku i subtelne smarowanie skóry
  • • Doskonałe rozprowadzanie
  • • Nie pozostawia resztek ani nagromadzeń
  • • szybko odparowuje i jest nietłusty

 

Do zastosowań przemysłowych:

  • • Niewielka zmiana właściwości fizycznych w szerokim zakresie temperatur - a względnie płaska lepkość-temperatura nachylenie i użyteczność od -40 ° C do 200 ° C
  • • Niskie napięcie powierzchniowe - łatwo zwilża czyste powierzchnie w celu nadania wody repelencja i uwolnienie 

 

charakterystyka

KOMPOZYCJA

  • • Płyn polidimetylosiloksanowy
  • • Skład chemiczny (CH 3 ) 3 SiO [SiO (CH 3 ) 2 ] n Si (CH 3 ) 3

 

JAK UŻYWAĆ

XIAMETER PMX-200 Płyn silikonowy może być stosowany samodzielnie lub w połączeniu z innymi płynami kosmetycznymi w celu zapewnienia bazy płynów do różnych kosmetyków

Ma dobrą rozpuszczalność w większości bezwodnych alkoholi i wielu rozpuszczalnikach stosowanych w kosmetykach.

 

XIAMETER jest zastrzeżonym znakiem towarowym Dow Corning Corporation.

Typowe właściwości PMX-200 Olej silikonowy 100 cSt

Własność  Jednostka  Wynik
Wygląd    Krystalicznie czyste 
Nazwa INCI   Dimethicone 
Ciężar właściwy w 25 ° C (77 ° F)   0,964
Współczynnik załamania przy 25 ° C (77 ° F) 1,403
Kolor, APHA   5
Temperatura zapłonu,  ° C (° F) 326 (620)
Liczba kwasowa, BCP    ślad
Melt Point  ° C (° F) 1,2  28 (-18)
Temperatura płynięcia  ° C (° F) 65 (-85)
Napięcie powierzchniowe w 25 °C  dynes/cm  44094
Zawartość substancji lotnych w 150°C procent 0.02
Współczynnik lepkości    0,6
Współczynnik rozszerzenia  cm3 / cm3 / °C  0.00096
Przewodność cieplna w 50 °C (122 °F) g cal/cm*sec*°C  0.00037
Parametr rozpuszczalności   7.4
Rozpuszczalność w typowych rozpuszczalnikach  
   Rozpuszczalniki chlorowane    Wysoki
   Rozpuszczalniki aromatyczne    Wysoki
   Rozpuszczalniki alifatyczne    Wysoki
   Suche Alkohole    Ubi
   woda    Ubogi
   propylenty florowane   wysoki
Wytrzymałość dielektryczna przy 25 ° C (77 ° F)  volt / mil 400
Oporność objętościowa przy 25 ° C (77 ° F) 1.0x1015

Olej silikonowy PMX200 - 100 cSt

 

Kurier (Przedpłata)
22.14 PLN
Kurier (za Pobraniem)
28.29 PLN
Odbiór osobisty
0.00 PLN